Přehled článků
Seznam všech článků této sekce
Strana 1 / 6, články 1 - 10 / 59
- 1.10.2016 Martin Valent: Ztracené vejce s rosolozubem a houbovou majonézou na zeleninovém salátu
- 7.12.2014 Martin Valent - Houbařovy podzimní nudle
- 24.11.2013 Víkendové inspirace z houbařovy kuchyně - 27 - Houby s králičí obíračkou
- 16.11.2013 Víkendové inspirace z houbařovy kuchyně - 26 - Mlženky jako zavináče
- 9.11.2013 Víkendové inspirace z houbařovy kuchyně - 25 - Trio omáček
- 8.11.2013 Barevné houby Martina Valenta
- 20.8.2013 Smažený kotrč dle Martina Valenta
- 28.6.2013 Víkendové inspirace z houbařovy kuchyně - 24 - Sulc pro houbařova kolena
- 15.6.2013 Víkendové inspirace z houbařovy kuchyně - 23 - Houby na másle se strouhanou houskou
- 12.6.2013 Víkendové inspirace z houbařovy kuchyně - 22 - Kovářský guláš
Martin Valent: Ztracené vejce s rosolozubem a houbovou majonézou na zeleninovém salátu
Houby / Fotoreceptárium
Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 1.10.2016
Martin Valent - Houbařovy podzimní nudle
Houby / Fotoreceptárium
Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 7.12.2014
liška nálevkovitá a stroček trubkovitý; v kuchyni jim to ladí...
nudle a houby chutnají v mnoha podobách
(variace na italské těstoviny aglio olio)
Ingredience na 2 porce:
- vaječné tagliatelle 180 g
- lišky nálevkovité a stročky trubkovité 200 g
- olivový olej extra panenský 3 polévkové lžíce
- česnek 3 stroužky (velké)
- feferonka 1 lusk
- sůl
- pažitka (zelená petrželka)
Postup:
- Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, feferonku na drobné kousky (pálivost pokrmu lze dále upravit ponecháním nebo odstraněním jadérek, případně můžeme feferonku jen orestovat a poté ji vyndat), orestujeme (česnek nesmí zhnědnout, byl by hořký) a přidáme očištěné houby (větší překrojíme, menší můžeme ponechat vcelku).
- Houby osolíme, přikryjeme poklicí a podusíme (stačí cca 8 minut).
- Souběžně uvaříme těstoviny podle návodu.
- Těstoviny slijeme (trochu vody z nich můžeme přidat k houbám), promícháme se směsí na pánvi a servírujeme s nakrájenou pažitkou či zelenou petrželkou.
Tipy:
- místo nudlí lze použít i jiné těstoviny; domácí nudle jsou samozřejmě lepší než kupované, poněkud však zvyšují pracnost přípravy pokrmu
- olivový olej je v receptu vzhledem k tomu, že jde o variaci na italské jídlo
- Italové kombinací těstoviny (bílá) – feferonka (červená) – petrželka (zelená) vytvářejí vlastenecky vybarvený pokrm v barvách své vlajky; se stročky a bez zeleně ovšem získáme vlajku císařského Německa
Víkendové inspirace z houbařovy kuchyně - 27 - Houby s králičí obíračkou
Houby / Fotoreceptárium
Aleš Vít, 24.11.2013
ve formátu Powerpoint
Víkendové inspirace z houbařovy kuchyně - 26 - Mlženky jako zavináče
Houby / Fotoreceptárium
Aleš Vít, 16.11.2013
Fotorecept ke stažení
ve formátu Powerpoint
Víkendové inspirace z houbařovy kuchyně - 25 - Trio omáček
Houby / Fotoreceptárium
Aleš Vít, 9.11.2013
ke stažení
ve formátu
Powerpoint
Barevné houby Martina Valenta
Houby / Fotoreceptárium
Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 8.11.2013
Pro zvětšení obrazu
klikněte na snímek
Smažený kotrč dle Martina Valenta
Houby / Fotoreceptárium
Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 20.8.2013
Hledal jsem recepty na jinou úpravu kotrče, než je tradiční falešná dršťková polévka, nenašel jsem nic, a tak jsem zkusil tento vlastní experiment:
Ingredience:
Kotrč kadeřavý, zeleninový vývar, hladká mouka, vejce a sůl, sádlo na smažení.
Postup:
Z borového lesa jsme si domů přinesli pěknou plodnici kotrče kadeřavého.
Rozebereme ji na menší kusy (podobně jako květák na růžičky), řádně ji osprchujeme a zbavíme zeminy, jehličí, případně i breberek, které v ní bydlí.
Kotrče zvolna čtvrthodinku povaříme v zeleninovém vývaru, scedíme, dáme okapat a vychladnout.
Z osoleného vejce, mouky a trošky vývaru (ten můžeme ochutit lžící piva či zakápnout portským) připravíme hustší těstíčko (řídké kotrčem proteče).
Jednotlivá sousta kotrče důkladně omáčíme v těstíčku a zvolna smažíme.
Pozn. Smažený kotrč chutná neméně dobře namísto v těstíčku, obalený v klasickém trojobalu.
Víkendové inspirace z houbařovy kuchyně - 24 - Sulc pro houbařova kolena
Houby / Fotoreceptárium
Aleš Vít, 28.6.2013
Fotorecept ke stažení
ve formátu Powerpoint
Víkendové inspirace z houbařovy kuchyně - 23 - Houby na másle se strouhanou houskou
Houby / Fotoreceptárium
Aleš Vít, 15.6.2013
Fotorecept ke stažení
ve formátu Powerpoint:
Víkendové inspirace z houbařovy kuchyně - 22 - Kovářský guláš
Houby / Fotoreceptárium
Aleš Vít, 12.6.2013
Fotorecept ke stažení
ve formátu Powerpoint: