Smažený kotrč dle Martina Valenta
Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 20.8.2013
Hledal jsem recepty na jinou úpravu kotrče, než je tradiční falešná dršťková polévka, nenašel jsem nic, a tak jsem zkusil tento vlastní experiment:
Ingredience:
Kotrč kadeřavý, zeleninový vývar, hladká mouka, vejce a sůl, sádlo na smažení.
Postup:
Z borového lesa jsme si domů přinesli pěknou plodnici kotrče kadeřavého.
Rozebereme ji na menší kusy (podobně jako květák na růžičky), řádně ji osprchujeme a zbavíme zeminy, jehličí, případně i breberek, které v ní bydlí.
Kotrče zvolna čtvrthodinku povaříme v zeleninovém vývaru, scedíme, dáme okapat a vychladnout.
Z osoleného vejce, mouky a trošky vývaru (ten můžeme ochutit lžící piva či zakápnout portským) připravíme hustší těstíčko (řídké kotrčem proteče).
Jednotlivá sousta kotrče důkladně omáčíme v těstíčku a zvolna smažíme.
Pozn. Smažený kotrč chutná neméně dobře namísto v těstíčku, obalený v klasickém trojobalu.