Rostou jedlé i jedovaté houby
Aleš Vít, 26.4.2013
destice chřapáčová-Discina perlata, tržní druh
sasanka hajní-Anemone nemorosa
ucháč obecný-Gyromitra esculenta, jedovatý
sasanka pryskyřníkovitá-Anemone ranunculoides
recept na přípravu destic najdete ve zdejším fotoreceptáriu
K současně rostoucím jarním druhům hub postupně přibývají další.
Z jedlých hub vyrůstá ve významnějším množství přímo na, či kolem rozkládajících se pařezů a kmenů jehličnanů jedlá destice chřapáčová.
Bylinné patro hájů nyní zdobí koberce sasanek.
Ve větším množství vyrůstá na některých místech jedovatý ucháč obecný.
Pokud teplé a suché počasí těchto dní vše nepřekazí, houbaři kulináři se dočkají hojnějšího růstu jedlých ucháčů obrovských a při jejich sběru už budou pozvolna přemýšlet o prvních májovkách.
NOVINKA:
PRO ZVĚTŠENÍ OBRAZU
KLIKNĚTE NA SNÍMEK