Recept ze sírovce
Mykologický kroužek Čelákovice, 7.5.2011
Mladý sírovec žlutooranžový alias chorošovec sírový
foto: A. Chvojka
Matesy ze sírovce
foto: A. Chvojka
Příroda jakoby se pyšnila a ukazuje v těchto dnech krásně vybarvené, mladé a ještě šťavnaté sírovce. Aby recept na salát ze sírovce a chřestu přítele Marounka nezůstal osamocený, posíláme další zajímavou úpravu této dobré jedlé houby.
"Matesy" ze sírovce
Mladé plodnice sírovce žlutooranžového nakrájíme na plátky, přibližně půl centimetru silné. Vložíme do osolené vody a necháme krátce projít varem. Scedíme a necháme oschnout. Oloupeme přibližně stejné množství cibule, jako hub, nakrájíme na proužky a promícháme se sírovcem. Proložíme kuličkovým pepřem, novým kořením a bobkovým listem a vydatně osolíme. Takto připravenou směs zakapeme citronovou šťávou a zalijeme slunečnicovým olejem. Zatížíme a necháme v chladu uležet tři dny.
Ozdobíme zelenou cibulkovou natí a citronem.
Dobrou chuť!
Aleš Chvojka a Jana Červenková
MK Čelákovice
Do sekce Houby / Fotoreceptárium přesunul příspěvek správce stránek.