Pozvánka na jedenáctou přednášku ČMS
Markéta Vlčková, 5.5.2022
Václav Láska
ryzec smrkový - výběr z top 10
ilustrační foto: Markéta Vlčková
jak udit houby
foto: Václav Láska
Vážení členové ČMS a příznivci hub,
zveme Vás na přednášku Václava Lásky, která se bude konat v náhradním termínu 10.5.2022. Tato přednáška BUDE k dispozici na Youtube kanále ČMS.
Anotace k přednášce:
Václav Láska pro vás připravil povídání na téma „O houbách v kuchyni“. Věnovat se bude způsobům, jak houby připravovat zdravě, jak je sušit, udit, grilovat, kvasit nebo "paštikovat„, a také kterému druhu sluší ta která nejlepší kuchyňská úprava. Na závěr představí gastronomické houbové top 10.
Organizační informace:
Nebude-li uvedeno jinak, konají se přednášky vždy v úterý od 17:45 do 19:45 hodin v budově Střední školy obchodní (Praha 2, Belgická 29, učebna č. 9 ve druhém poschodí). Vstupné je dobrovolné, nicméně doporučené vstupné, které nám pomáhá pokrýt náklady na pronájem učebny činí 40 kč per capita. Vlastní přednášce předchází určování a demonstrace donesených aktuálně rostoucích druhů hub.
Pravidla pro donášení hub k určení/demonstraci:
Návštěvníci mohou na přednášku donášet houby k určení jak pro vlastní potřebu, tak i pro demonstraci. Pokud budete chtít donést houby, prosíme přijďte s předstihem (nejlépe již v 17:15), abychom do zahájení přednášky stihli vše určit a připravit. Houby donesené po zahájení demonstrace v 17:45 již určeny nebudou (zejména proto, že diskuze nad určováním by rušila pořízení zvukového záznamu z přednášky). K demonstraci i k určení prosíme donášet pouze celé (neokrájené ale jemně očištěné) plodnice, které nejsou ani příliš mladé ani příliš staré nebo sekundárně změněné. Plodnice, které nesplňují výše uvedené kvalitativní vlastnosti, nemusí být přesně určeny ani nemusí být použity pro demonstraci.
Doplňkové služby:
Na přednáškách je možno se přihlásit ke členství v ČMS, zaplatit členské příspěvky, zakoupit či objednat Mykologický sborník, případně zakoupit upomínkové předměty (trička, kalendáříky, odznáčky atd).
Těšíme se na vaši účast.
Za ČMS,
Markéta Vlčková