DŘEVNÍ HOUBY V PŘÍRODĚ A KUCHYNI
Z příspěvků zaslaných do redakce myko.cz, 11.6.2014
V nakladatelství EMINENT právě vyšla zajímavá kniha o houbách z autorské dílny členů České mykologické společnosti, Radomíra Sochy a Aleše Víta.
Kniha je určena praktickým houbařům i všem dalším zájemcům o jedinečný obor užitečné dary přírody. Nabízí přehled u nás rostoucích jedlých a léčivých dřevních druhů hub, které lze najít nejen v lesích, ale i v městských parcích, alejích a sadech prakticky po celý rok.
Seznamuje s dobou jejich výskytu a kromě toho učí, jak zcela bezpečně rozlišit tyto houby od některých podobných, avšak nejedlých či případně jedovatých druhů.
Je koncipována tak, aby i bez použití složitých metod určování mohl každý zájemce snadno poznat vyobrazené jedlé a léčivé druhy dřevních hub a využít je pro kuchyňské i léčebné účely.
Obsahuje barevný fotoatlas dřevních hub, včetně několika desítek druhů s léčivými účinky, jakož i informace, potřebné k rozlišení některých dalších druhů hub.
Především houbařské kulináře potěší obsáhlá houbařská kuchařka s fotografiemi pokrmů a různých specialit, připravených z jedlých dřevních hub.
Díky knize DŘEVNÍ HOUBY V PŘÍRODĚ A KUCHYNI se ani za nepříznivého ročního období nebo počasí nikdy nevrátíte ze svých houbařských výprav s prázdným košíkem.