Strana 55 / 55, články 541 - 541 / 541
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 >
- 26.4.2010
Houby / Fotoreceptárium
Pýchavka dlabaná
Pýchavka dlabaná
Houby / Fotoreceptárium
Aleš Vít, 26.4.2010
![Pýchavky jsou jedlé houby Pýchavky jsou jedlé houby](https://www.myko.cz/files/aktuality/000034/_DSC2667wcms.jpg)
Pýchavky jsou jedlé houby
Názor houbařů na to, zda je vhodné pýchavky také sušit, nebývá vždy jednotný. Pokud je houba kompaktní, tvrdá a na řezu bílé či smetanové, nanejvýš krémové barvy, čiňte tak bez obav. Jak její celé suché plátky, tak v podobě houbové drti či jemně semletého prachu je pýchavka vhodnou surovinu k přípravě mnoha chutných jídel.
Strana 55 / 55, články 541 - 541 / 541
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 >