Strana 47 / 56, články 461 - 470 / 551
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 >
- 12.1.2011 O společnosti / Zprávy Smutná zpráva...
- 8.1.2011 Aktuality Čas výročních schůzí...
- 4.1.2011 Myko akce / Zprávy z akcí Z MK Hořovice
- 27.12.2010 Houby / Fotoreceptárium Ceny čerstvých hub
- 24.12.2010 Aktuality Z došlé pošty...
- 18.12.2010 Myko akce Program přednášek ČVSM 2011
- 17.12.2010 Myko akce Silvestrovský výšlap s MK Hořovice
- 10.12.2010 Houby / Fotoreceptárium Kapr s houbami a zeleninou
- 6.12.2010 Myko akce Pozvání do Úpice
- 30.11.2010 Aktuality Založení nové odbočky
Smutná zpráva...
O společnosti / Zprávy
Aleš Vít, 12.1.2011
Smutnou zprávu jsme v prvních dnech roku 2011 obdrželi z MK v Hradci Králové, souběžně s informací od rodiny Kaminských.
Českou odbornou veřejnost v oblasti pěstovaných hub navždy opustil dlouholetý člen odbočky České mykologické společnosti v Hradci Králové, pan ing. Vladimír Kaminský.
Více následující informace ze sdělení rodiny zesnulého:
„Během dálkového studia na Vysoké škole zemědělské v Praze v r. 1960 se poprvé hlouběji seznámil s technologií pěstování žampionů a tento koníček se mu stal zaměstnáním a celoživotní náplní. Stál u výstavby výroby žampionové sadby v Jaroměři, výstavby žampionové pěstírny v Kladrubech n/Labem, Třinci a mnoha soukromých pěstíren po celém Československu.
Spolu s ing. Jablonským, ing. Srbem a několika dalšími "mykologickými pionýry" se zasloužil o rozvoj pěstování jedlých hub v Československu.
Pan ing. Vladimír Kaminský zemřel 29. 12. 2010, po krátké nemoci v Hradci Králové v nedožitých 89 letech.“
Vedení České mykologické společnosti se připojuje k ostatním, kteří projevují všem pozůstalým svou hlubokou účast nad odchodem pana ing. Vladimíra Kaminského.
Čest jeho památce.
Čas výročních schůzí...
Aktuality
Aleš Vít, 8.1.2011
Počátkem každého roku odbočky ČMS bilancují výsledky své činnosti za rok právě uplynulý.
Ne jinak tomu je i v případě MK ve Velkých Hamrech.
Na našich spolkových stránkách uvítáme a rádi zveřejníme informace o konání VČS i ve vaší odbočce.
Z MK Hořovice
Myko akce / Zprávy z akcí
Aleš Vít, 4.1.2011
Snímek z tradičního silvestrovekého výšlapu s MK Hořovice.
Tentokrát po trase Felbabka - Komárov přes zříceninu hradu Valdek.
Úspěšný houbařský rok 2011 přeje za všechny účastníky
Oldřich Jindřich
MK Hořovice
Ceny čerstvých hub
Houby / Fotoreceptárium
Aleš Vít, 27.12.2010
Aktuální prodejní ceny hub v Makro vč. DPH, uvedené v přepočtu na 1 kg váhy a s označením země původu.
Žampiony bílé (klasické druhy) 110 Kč / CZ
Žampiony hnědé Portobello 240 Kč / CZ
Hlíva ústřičná 110 Kč / CZ
Hlíva královská (máčková) 415 Kč / J.Korea
Houževnatec jedlý - Šiitake 330 Kč / CZ
Liška obecná 740 Kč / Kanada
Lanýž (Tuber indicum) 3 400 Kč / Čína
Z došlé pošty...
Aktuality
Aleš Vít, 24.12.2010
Do redakční pošty našich stránek průběžně docházejí vaše četná milá vánoční přání a p.f. 2011.
Mnohé odbočky, jednotliví členové a příznivci naší společné činnosti, ale i mnozí další milovníci hub a houbaření
mají důvod ke spokojenosti z právě uplynulé, úspěšné sezóny.
My všichni z redakce našich spolkových stránek, z vedení České mykologické společnosti, z Ústřední houbařské poradny, z pracoviště dřevokazných škůdců a z MK Praha za všechna vaše přání děkujeme.
S radostí je opětujeme a přejeme vám všem klidný a pohodový čas vánoční, pevné zdraví do nastávajícího roku a plno energie pro vstup do nastávající houbařské sezóny 2011.
O výběr alespoň některých z došlých přání se s vámi rádi dělíme.
Program přednášek ČVSM 2011
Myko akce
Aleš Vít, 18.12.2010
Brněnská pobočka České vědecké společnosti pro mykologii
se v roce 2011 těší na všechny zájemce o shora uvedený
cyklus přednášek.
Silvestrovský výšlap s MK Hořovice
Myko akce
Aleš Vít, 17.12.2010
Všichni jste srdečně zváni...
......................................
Za MK ČMS Hořovice
Oldřich Jindřich
předseda
Kapr s houbami a zeleninou
Houby / Fotoreceptárium
Aleš Vít, 10.12.2010
Období Vánoc a smaženého kapra s bramborovým salátem se kvapem blíží.
K probuzení chuťových pohárků a důvodem k přeladění na rybí strunu, i případnou generálkou, budiž všem houbařům následující návod na jinou zajímavou úpravu kapra.
Aurotem receptu je člen ČMS a přispěvatel našeho spolkového Časopisu českých houbařů-Mykologického sborníku, Dalibor Marounek z Roudnice nad Labem.
Suroviny:
1 naporcovaný kapr, 20dkg zmrazených, nebo 3 dkg sušených hub, sáček oliv ve slaném nálevu, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 cibule, kostka masoxu, hladká mouka, mletá sladká paprika, mletý černý pepř, sůl, olej, sušená celerová nať.
Postup:
Porce kapra osolíme, obalíme v hladké mouce s paprikou, opečeme na oleji a dáme stranou.
Připravíme přeliv; na oleji opečeme kroužky pokrájené cibule, přidáme
zmrazené nebo předem namočené houby a dusíme, vložíme scezené pokrájené olivy
a konzervu pokrájených loupaných rajčat bez nálevu. Ochutíme trochou vývaru z masoxu a
opepříme. Do hotového vložíme porce opečeného kapra.
Podáváme s americkými brambory a sypeme sušenou natí celeru.
Pozvání do Úpice
Myko akce
Aleš Vít, 6.12.2010
Informace pro odbočky ČMS a další pořadatele:
Využijte i vy, podobně jako ostatní, příležitosti a zasílejte nám plány činnosti, plakátky, případně informace s údaji o konání mykologických či houbařských akcí právě u vás či ve vašem okolí…
Rádi vám pomůžeme s propagací na spolkových stránkách České mykologické společnosti.
Založení nové odbočky
Aktuality
Aleš Vít, 30.11.2010
S potěšením registrujeme rozšíření počtu mykologických odboček.
Ta nejnověji ustavená působí na vstupu do šumavských hvozdů.
Mykologický klub při MěKS Klatovy
Kontaktní osoba: Mgr. Svatopluk Ján
Email:
Strana 47 / 56, články 461 - 470 / 551
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 >